jueves, 15 de diciembre de 2011

Republicans vs Monàrquics

La primera cosa que m'han dit aquest matí només posar un peu a terra ha estat: "Els d'Esquerra Republicana de Catalunya han donat una carta al Rei on diuen que volen separar-se d'Espanya". 
És posible que anys enrere m'hagués alegrat que, per fi, hi hagués algú amb un parell de... per donar la seva opinió. Però, el primer que he pensat ha estat: "Quina bogeria!"

Abans d'iniciar una nova legislatura, els líders dels partits polítics es reuneixen amb el Rei per parlar sobre aquesta qüestió. No m'ha estranyat gens ni mica l'actitud d'ERC ja que, com ve diu el nom, són d'Esquerres i Republicans. Hauria estat una incoherència total si s'haguessin mostrat indiferents a aquesta reunió amb el màxim representant de la monarquia.

Gràcies al Twitter d'ERC he llegit i rellegit la carta que Alfred Bosch duia sota el braç dins un sobre blanc, llesta per ser entregada al Rei. Volia veure en nom de qui parlàven, volia saber què deien, volia llegir des de quina perspectiva anava enfocat l'escrit. 


Aquí ha estat quan he començat a sufocar-me.

1. Acció de Relacions Públiques
Desconec si darrere d'aquesta acció hi ha algun responsable de comunicació o assessor d'imatge del partit. si és així, s'hi ha lluït. El que si que està clar és que, seguint el fil de la seva ideologia política, és totalment coherent l'acció que s'ha dut a terme. Uns republicans davant el monarca no podien actuar com si res.
Fa anys que ERC està baixant de votants fidels ja sigui per canvis d'ideologies dels ciutadans o perquè partits que abans es mostraven molt neutrals estan començant a despuntar-se. Aquesta notícia amb la que m'he despertat avui donarà que parlar i, fins i tot això beneficiarà al partit.

2. Les màximes
En Relacions Públiques hi ha 4 màximes que venen a demanar transparència i constància en allò que es fa, i honestitat i humilitat en la manera de ser. I entenc que, actualment es demani això de cara a la monarquia.

3. No barrejar conceptes
Un dels pitjors punts que he llegit i el gran error d'aquesta carta ha estat dir que tots els votants d'ERC volen la independència de Catalunya. Parem el carro senyors! Des de quan és incompatible ser republicà i sentir-se espanyol? No tots els votants del partit, en aquest cas coalició, (256.393 persones) han de tenir un sentiment d'independència. Molts espanyols de fora de Catalunya son republicans també, però no estan d'acord de la separació de Catalunya.
No fa gaire, un alt percentatge de catalans van votar a favor de la independència. Recordeu quin nombre de ciutadans van dipositar la papeleta aquell dia?
Ha estat en aquest tercer punt on heu ficat la pota. Rectificar és de savis.


Us deixo la carta per qui se la vulgui mirar



L.

No hay comentarios:

Publicar un comentario